מתכון מיוחד לפסטה ברוטב שמן זית

האיטלקים מוכרים כממציאי הפסטה, למרות שהאטריות הן בוודאי בנות אלפי שנים גם במזרח הרחוק. אבל בכל זאת, הצורות והסוגים המיוחדים של הפסט הם עדיין פרי הדמיון האיטלקי ויותר מכך – תוצאה של ההתנסות שלהם ברטבים שונים שמתאימים לא רק לחומר שממנו עשויה הפסטה אלא גם לצורתה. ברובם מככב שמן הזית ולפעמים הוא מספיק לבדו על ממת ללוות את הפסטה הנכונה בצורתה. להלן הסבר למה ואיך אפשר ליהנות ממתכון פשוט כזה כשרק חומרי גלם אלה נמצאים בבית.

למה סוגי פסטה חשובים לרוטב?

רוב הפסטות עשויות מקמח סמולינה או דורום, קמחים מיוחדים שמאפשרים ליצור מהבצק את צורת הפסטה המגוונת ולהתבשל במים וברוטב מספיק זמן כדי להתרכך אבל לא לאבד צורה. החשיבות של הצורות היא כפולה – צורת הפסטה גם מיועדת על מנת להתבשל זמן מדויק במים לריכוכה אל דנטה, כלומר נגיס אבל לא מתפרק, וגם על מנת לקבל את הרוטב המתאים שעוטף אותה ומקפל אותו בתוכה כדי שהשילוב יהיה ערב לחך. לפעמים אנחנו מעדיפים צורה מסוימת של פסטה מבלי להבין אפילו שזה לא רק בגלל האסתטיקה שלה, אלא בגלל המבנה שלה שאוצר בתוכו את הרוטב, מחזיר אותו עליו וגם מאפשר להוסיף גבינות או מרכיבים נוספים כמו בשר טחון וירקות שונים. כך, אנחנו יכולים ליהנות מרוטב סמיך יותר על פסטה שיכולה להחזיק אותו מבלי לטבוע בתוכו ואנחנו יכולים להשתמש ברוטב קליל עד כמעט מינימלי, על פסטה דקיקה יותר.

איך מתאימים סוג פסטה לרוטב?

ככל שהפסטה קצרה ועבה יותר, עם כיסים ופינות שבהם הרוטב יכול להתחבא ולחכות לנו במגע מפתיע של טעם, כך גם מתאים לה רוטב עשיר יותר שגם יכול להיות קרמי, שמנתי, מעובה בבשר טחון או אפילו מעורבב עם חומרים כמו זיתים, פטריות, צלפים, ירקות מוקפצים, עגבניות מיובשות או עגבניות שרי, פיסות דג ועוף ועוד. פסטה קצרה ועבה היא אידיאלית לערבוב עם מרכיבים קצרים ועבים כמוה, משום שברור שהיא מספיק קצרה על מנת להביא לחך שילוב עשיר של טעמים כאלה מבלי להשתלט על הרוטב. לפסטה ארוכה מתאימים בדרך כלל רטבים “חלקים” כמו עגבניות, שמנת וחמאה בלבד או פשוט שמן זית ותבלינים, כמו המתכון שיובא להלן. פסטה כזאת לא צריכה בדרך כלל יותר מדי משום שהאורך שלה עושה את שלו וככל שהוא ארוך יותר הוא מעניין את החך עם מינימום של רוטב כדי לא להפריע לטעם הפסטה עצמה.

פסטה עם שמן זית ותבלינים

מתכון הפשוט ביותר להכנת פסטה – כאשר אין לכם חשק או חומרי גלם להכנת רוטב מורכב יותר מבוסס על שמן זית ותבלינים. כל הסוד שלו הוא בטכניקה הבסיסית והפשוטה והמהירה. ממש בכמה דקות תוכלו להכין לעצמכם פסטה טעימה במינימום מאמץ. כל מה שחשוב להכין זה שמן זית איכותי שהטעם שלו טעים לכם והתבלינים שמתאימים לטעמכם, ורצוי שיהיה ביניהם גם שום. אחרי הכנת הפסטה וסינונה, מחממים שמן זית בכמות מתאימה, בין כמה כפות לבין חצי כוס, תלוי בכמות הפסטה שהכנתם. מחממים ומוסיפים שום כתוש ותבלינים כמו פפריקה – חריפה, מתוקה, מעושנת, לפי טעמכם. מוסיפים מעט בזיליקום יבש כתוש, או כמה עלים טריים וקצוצים, מעט אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבים. מוסיפים למחבת את הפסטה ומערבבים עוד כשתיק דקות עד שהיא עטופה כולה ומגישים.

עגלת קניות

הצטרפו למועדון הלקוחות

ללא עלות*

*בקנייה מעל 300 ₪

לקבלת קוד קופון והצטרפות מלאו את הפרטים:

הצטרפו למועדון הלקוחות

ללא עלות*

*בקנייה מעל 300 ₪

לקבלת קוד קופון והצטרפות מלאו את הפרטים:

×
דילוג לתוכן