מותג שמן הזית האיכותי שלנו, זכה בלמעלה מ-40 פרסים יוקרתיים מתחרויות ברחבי העולם!

מחבתות איכותיות לבישול עם שמן זית

הבריאות במטבח חשובה היום יותר מתמיד וזה כולל חומרי גלם וכלים במטבח. מכיוון ששמן זית קיבל את חותמת הבריאות האולטימטיבית גם לטיגון ולא רק לבישול בכלל, לא נותר אלא לוודא שאנחנו משתמשים בכלים הנכונים לבישול עם שמן זית, כדי להפיק ממנו את מרב ההנאה.

מה מיוחד בבישול עם שמן זית?

שמן זית הוא חומר מופלא שמשמש לבישול כבר אלפי שנים, הוא הולך ומשתבח בייצור שלו עם הזמן משום שאנחנו מגיעים לעידון ולטעמים שונים. שמן הזית נגיש מנו על כל זני הזית שזמינים להפקת שמנים, אבל לא כולם מתאימים לכל בישול ולא כולם טעימים למי שאינו רגיל לטעם ייחודי ואופייני לכל זן. לכן, חשוב לדעת של בישול בשמן זית שני דברים: יש להתאים את השמן והזן לבישול שאנחנו רוצים ויש להתאים גם את הכלי שבו אנחנו מבשלים בו. ככלל, ידוע שיש זנים וסוגי שמן זית שהם לא מומלצים לבישול משום שאז הם מאבדים חלק מהתכונות הבריאות שלהם או פשוט חריפים ודומיננטיים מדי לבישול. לכן, חשוב גם להתאים את סוג השמן למאכל שרוצים להכין ממנו. כמו כן, בישול או טיגון בשמן זית בכלל אינו מומלץ בטמפרטורות גבוהות משום שהוא פחות עמיד וחלק ממנו נחרך ומשנה את הטעם למריר ולא מחמיא למאכל.

על איזה עוצמת להבה נהוג לבשל כדי לא לפגוע במחבת?

כל מאכל שמטגנים חייב להיות מוכן ולא להישאר חי ולכן חשוב לטגן בטמפרטורה מתאימה. טיגון מושלם חייב להפיק תוצאה טובה שתהיה פריכה אבל גם רכה ומבושלת בפנים ולכן חייבים להיזהר שלא ייחרך מבחוץ מהר מדי ולשם כך מתאימים מחבת טובה בעלת תחתית עבה שתקלוט את החום ותפזר אותו בצורה אחידה, ולא תהיה דקה מדי. טיגון רגיל מומלץ בטמפרטורה גבוהה אולם לא גבוהה מדי, כדי שלא לחרוך את השמן ואת האוכל וכדי שהאוכל יספיק להתבשל גם בפנים. זה נכון לטיגון רגיל ולא לטיגון עמוק, שאינו מומלץ בדרך כלל לשימוש בשמן זית. הטיגון נעשה בדרך כלל בטמפרטורה של 180-200 מעלות ולכן עוצמת הלהבה חייבת להתאים לכמה עקרונות: גודל המחבת, כמות השמן, סוג השמן, סוג המאכל. אסור שתהיה גדולה מדי על אש נמוכה כי אז האוכל לא יתבשל ואסור שתהיה קטנה מדי על אש גדולה כי אז האוכל יישרף. כמובן, חשוב שיהיה בה מספיק שמן זית איכותי כדי לעטוף את המזון ולטגן אותו.

מה חשוב לבדוק שיהיה במחבת כדי שתהיה עמידה לאורך זמן?

סוגי המחבתות שמשווקים ומייצרים היום שייכים ברובם לסוג הנון-סטיק משום שלאנשים חשובה הבריאות. השכבה של נון-סטיק מבטיחה שהמזון יתבשל בפחות שמן מבלי שיידבק לתחתית ולכן חשוב שתהיה מצופה בשכבה כזאת שתגן עליה. לשכבת המגן יש תפקיד נוסף והוא להגן מפני שחרור חלקיקי מתכת רעילים שאינם בריאים לנו, כמו ברזל ואלומיניום. מדובר אמנם במתכות אידיאליות לבישול אולם לא במגע ישיר עם המזון שמעביר אלינו אחר כך את החלקיקים. לכן, חשוב שיהיה מדובר במחבת בעלת תקן איכות מחייב ממדינה שמקפידה על כך, כדי להבטיח את העובי והציפוי שלה. חשוב שתהיה מיוצרת ממתכת עמידה שגם מפזרת ומפיצה את החום בצורה אחידה. חשוב גם שחומרי הציפוי שלה, קרמי או טפלון, ייוצרו בהתאם לתקני איכות ויהיו בטוחים לשימוש וגם לא מתקלפים או מתגרדים במהירות. מבנה המחבת צריך להיות בטיחותי כדי שלא תתפרק ביד כשאתם מנסים להרים או לטלטל אותה וגם שתהיה מספיק עבה כדי שהמזון יתבשל בנוחות בתוכה מבלי להתייבש.

עגלת קניות
דילוג לתוכן